Grilovaná pražma je s olivovým olejem opravdu jedinečná

Pochutnat si a udělat ještě k tomu něco pro své zdraví. Každý, kdo někdy zkoušel diety, ví, že jde o poměrně složité téma, ve kterém není moc prostoru pro manévrování. Co je zdravé, obecně vzato nechutná zrovna tak, aby si pochutnal každý mlsoun. Ale u olivového oleje a kvalitního masa z mořských ryb můžeme nepochybně udělat čestné výjimky. Takže, co si doporučíme dnes? Bude to pražma, kterou uctívali už staří Řekové. A když ochutnáte první sousto, pravděpodobně zjistíte, proč tomu tak v antice bylo…

Čerstvá ryba a kvalitní olivový olej

V létě se nám obecně nechce nic moc dělat, a to platí i pro kuchyni, že? Líné dny nám nemůže mít nikdo za zlé, zvláště pokud je teplota venku nebývale vysoko nad bodem mrazu. Naštěstí pomůže extra panenský olivový olej, jenž nabízí pestrou paletu zajímavých kombinací, kterými jistě nepohrdnou ani mlsné děti. A pozor, v některých případech stačí jenom pár kapek – neplýtvejte tímto tekutým zlatem!

Pražma je rybou, která zachutná milovníkům libového kuřecího. Umí totiž být ještě mnohem jemnější a na pohled vypadá o poznání přitažlivěji. Tím se pochopitelně nechceme dotknout vybraných jídel z kuřecího masa, ale jen popsat, co nám nabízí svět mořských ryb a rybek. Na pánvi bude hotová už za pár minut a totéž platí pro letní gril. Podávejte hostům skvělé jídlo, na které se vůbec nenadřete. Není to skvělý nápad? Kromě jiného uděláte i něco pro jejich zdraví a ruku na srdce, lososa měl dnes už každý, ale pražma si místo na náš stůl teprve probojovává. Možná, že někoho mile překvapíte a naladíte na středomořskou notu, získáte pro pražmu další fanoušky. A za to už pár minut námahy v kuchyni stojí…

Inspirace je hodně barevná, nechte si chutnat s dobrými recepty

Nač složitosti, nač postupy na tucet stránek? Vždyť recepty původem ze středomořského světa jsou tak jednoduché, že je obvykle zvládne i začátečník s kuchyňskou zástěrou za pasem. Nechejte si chutnat s rajčatovou specialitou zvanou gazpacho nebo si pochutnejte právě na pražmě. A co hráškový krém? Jasně, jak praví klasik, sto lidí znamená sto chutí a měli bychom začít sami u sebe. Tak hurá do kuchyně!