Grilovaná pražma je s olivovým olejem opravdu jedinečná

Pochutnat si a udělat ještě k tomu něco pro své zdraví. Každý, kdo někdy zkoušel diety, ví, že jde o poměrně složité téma, ve kterém není moc prostoru pro manévrování. Co je zdravé, obecně vzato nechutná zrovna tak, aby si pochutnal každý mlsoun. Ale u olivového oleje a kvalitního masa z mořských ryb můžeme nepochybně udělat čestné výjimky. Takže, co si doporučíme dnes? Bude to pražma, kterou uctívali už staří Řekové. A když ochutnáte první sousto, pravděpodobně zjistíte, proč tomu tak v antice bylo…

Čerstvá ryba a kvalitní olivový olej

V létě se nám obecně nechce nic moc dělat, a to platí i pro kuchyni, že? Líné dny nám nemůže mít nikdo za zlé, zvláště pokud je teplota venku nebývale vysoko nad bodem mrazu. Naštěstí pomůže extra panenský olivový olej, jenž nabízí pestrou paletu zajímavých kombinací, kterými jistě nepohrdnou ani mlsné děti. A pozor, v některých případech stačí jenom pár kapek – neplýtvejte tímto tekutým zlatem!

Pražma je rybou, která zachutná milovníkům libového kuřecího. Umí totiž být ještě mnohem jemnější a na pohled vypadá o poznání přitažlivěji. Tím se pochopitelně nechceme dotknout vybraných jídel z kuřecího masa, ale jen popsat, co nám nabízí svět mořských ryb a rybek. Na pánvi bude hotová už za pár minut a totéž platí pro letní gril. Podávejte hostům skvělé jídlo, na které se vůbec nenadřete. Není to skvělý nápad? Kromě jiného uděláte i něco pro jejich zdraví a ruku na srdce, lososa měl dnes už každý, ale pražma si místo na náš stůl teprve probojovává. Možná, že někoho mile překvapíte a naladíte na středomořskou notu, získáte pro pražmu další fanoušky. A za to už pár minut námahy v kuchyni stojí…

Inspirace je hodně barevná, nechte si chutnat s dobrými recepty

Nač složitosti, nač postupy na tucet stránek? Vždyť recepty původem ze středomořského světa jsou tak jednoduché, že je obvykle zvládne i začátečník s kuchyňskou zástěrou za pasem. Nechejte si chutnat s rajčatovou specialitou zvanou gazpacho nebo si pochutnejte právě na pražmě. A co hráškový krém? Jasně, jak praví klasik, sto lidí znamená sto chutí a měli bychom začít sami u sebe. Tak hurá do kuchyně!

Doporučujeme

Citronovou šťávu skvělé kvality použijete při vaření, pečení i přípravě koktejlů

Máte rádi potraviny ze Španělska i dalších zemí světa? Pak jistě připravujete i recepty z různých zemí světa, k nimž se právě zahraniční potraviny vážou. K našim nejvýznamnějším dodavatelům potravin ze Španělska patří společnost BMC Brno. Má téměř třicetileté zkušenosti a trh ve Španělsku má dokonale zmapovaný. Díky tomu ví, u kterého výrobce, pěstitele nebo chovatele nakoupí to […]

Read More
Doporučujeme

Jak postupovat, pokud máte problémy se zanášením pokožky a pigmentovými skvrnami?

Pigmentové skvrny i zanášení pokožky jsou shodně dva problémy, které rozhodně patří mezi velice časté komplikace u žen různého věku. Zatím co zanášení pokožky můžeme svým způsobem minimálně ovlivnit, ne-li úplně odmazat, tak pigmentové skvrny jsou spíše genetickou záležitostí. Obojí přitom potřebují speciální péči, pokud si přejeme, abychom neměli celou řadou nepříjemností a problémů, které […]

Read More
Doporučujeme

Správný výběr látek na metráž

Potřebujete látku na metráž pro výrobu oblečení nebo doplňků? Ať už si rádi šijete vlastní oblečení, disponujete krejčovskou dílnou nebo jste velkoodběratelem, neobejdete se bez kvalitních látek pro vaše oblečení. Kvalitní oblečení je zárukou spokojeného klienta a abyste ho mohli vyrábět, budete potřebovat kvalitní materiál od spolehlivého dodavatele, který vám nabídne širokou nabídku látek na […]

Read More