Rajčata patří k nejčastěji pěstovaným druhům zeleniny. Nejsou nikterak náročná na péči ani na prostor. I pokud nemáte zahrádku, můžete si rajčata vypěstovat třeba na balkoně. Zejména pro toto domácí pěstování jsou vhodné odrůdy cherry rajčat.
Proč jíst rajčata?
Rajčata jsou velmi chutná a také zároveň plná vitamínů, obsahují velké množství vlákniny a mají tedy pozitivní vliv na trávení a správnou funkci zažívacího ústrojí. Rajčata jsou zároveň velmi silným antioxidantem, a proto jsou často přidávány do řady pokrmů. Pokud si budete chtít dopřát pořádnou dávku vitamínů a minerálů, pak si dopřejte čerstvé rajče alespoň jednou denně. Je jen na vás, zda je použijete jako dochucovací prostředek nebo si vychutnáte jejich chuť jen tak. Chcete-li opravdu kvalitní rajčata, pak si dejte při nákupu pozor na to, odkud rajčata pochází. Stejně tak je tomu i u rajčat v plechovkách. Krájená rajčata jsou ideální jako přísada do polévek, omáček nebo na přímou konzumaci. Věřte, že ihned poznáte, o jaká rajčata se jedná. Krájená rajčata Polpa di Pomodoro seženete stejně jako další druhy sterilované zeleniny v nabídce firmy BMC Brno, která se zaměřuje na dovoz surovin pocházejících přímo ze země jejich původu.
I sterilovaná zelenina je kvalitní
I u sterilované zeleniny a ovoce máte jistotu, že v balení najdete suroviny té nejlepší kvality. Zejména při přípravě rajčatových omáček nebo pizzy vám přijdou vhod drcená rajčata, která jsou dodávána v 10 kg boxu. I když se jedná o rajčata, která již prošla procesem zpracování, stále se jedná o velmi kvalitní produkty, protože na výrobu byla použita rajčata prvotřídní, nikoliv jen nadbytky, které nebyly včas sklizeny a náležitě uloženy. Ať už si koupíte rajčata v jakékoliv podobě, vždy dostanete stejnou kvalitu. Dochází pouze ke změně zpracování, nikoliv ke změně kvality produktu. Pokud si vypěstujete rajčata sami doma, pak vás potěší nejen jejich lahodná chuť, ale také pocit úspěchu.